Dugnadsgjengen på Hermes II
Dugnadsgjengen på Hermes II er fornøyd etter å ha ryddet seks strender utenfor Tromsø for søppel.

Signor Antonsen

Hermes II på dugnad for rene strender

En dugnadsgjeng på 16 personer var nylig med Hermes II ut til Rebbenesøya for å plukke og hente inn søppel som har rekt i land på strendene utenfor Tromsø.

Totalt seks strender ble rensket for søppel, og 16 tusenliters sekker ble tatt om bord og fraktet inn til Tromsø.

Samarbeider for miljøet

Aksjonen var et samarbeid mellom folk fra havpadlermiljøet i Tromsø, Tromsø kommune, og vårt rederi.

– Under dugnaden med Hermes II var båten full av frivillige som ville være med. Dette er utrolig gøy, og viser at folk er engasjert og tar ansvar for miljøet og kysten vår. Dessuten ble det en flott tur på havet. Selv om et par stykker fikk kjenne på det å være i båt på yttersida, var stemningen god, og det var et fint avbrekk i hverdagen, forteller Signor Antonsen, kommunikasjonssjef i Hermes.

Havpadlerne fra Tromsø og omegn har lenge gjort en innsats for å holde strendene rene med å plukke søppel som de samler i sekker. Miljørådgiver Bo Eide i Tromsø kommune, som selv er aktiv padler, forteller at det er krevende å få søppelet som havstrømmene fører med seg videre inn til mottak i Tromsø etter at det er samlet sammen.

– Kystvakta har gjort en dugnad på dette i flere år, men det trengs flere ressurser til arbeidet, sier han, og roser Hermes for å stille med gamle, ærverdige Hermes II på denne dugnaden.

Fishing for Litter

Gjennom prosjektet Fishing for Litter deltar tråleren Hermes i et prosjekt med å føre i land søppel som blir plukket opp av havet når de er ute på fiske. Dette er et prosjekt igangsatt av Miljødirektoratet, og skal gi økt kunnskap om hvilke tiltak som kan bidra til at mindre søppel havner i havet.

I 2016 ble det ført i land 48 tonn med søppel fra båtene i havfiskeflåten som er med på ordningen.