Livet på havet passer perfekt for Eriel Hagen. – Jeg er ganske aktiv, og er nesten avhengig av adrenalin!

Marius Fiskum

Fabrikkformann og livsnyter

28 år gamle Eriel Hagen har en livsfilosofi om å oppleve alt som er godt. Han stortrives med det gode kameratskapet om bord på "Hermes".

En fiskebåt er ikke mye verdt uten et dyktig mannskap. Våre kompetente og erfarne medarbeidere er derfor selve kjernen i vår virksomhet. Vi har lyst til å la omverdenen bli litt kjent med noen av de flotte folkene som jobber hos oss, og har derfor tatt en prat med fabrikkformann Eriel Hagen. 

Hvor bor du, og hvor er du oppvokst? 

– Jeg er født i Minneapolis, og bodde der til jeg var 6 år. Pappa er fra Sunnmøre, mor er svensk. Jeg har også bodd i Stavanger, Kristiansand og Ålesund, men bor nå i Søderhavn i Sverige der jeg har bodd siden jeg var 10 år gammel. Jeg har alltid vært glad i å arbeide, og begynte å tjene mine egne penger da jeg var 16 år gammel. Som 20-åring kjøpte jeg mitt eget hus for oppsparte penger, jeg trengte ikke å låne noe i banken. Det er jeg stolt av.

Hvor lenge har du jobbet på Hermes, og hvordan startet det?

– Jeg kom inn i Hermes etter å ha jobbet sammen med fabrikksjefen vår, Wolfgang Skyberg, på en båt som heter «Hopen». Han ringte og ville ha meg på «Hermes» da han begynte der. Jeg har jobbet på «Hermes» siden i 2012, både som fisker og nå som formann.

Hvordan er dagene dine om bord?

– På mine vakter er det mitt ansvar at fabrikken fungerer og produserer det den skal. Det viktigste er å sjekke at det er god kvalitet på fisken vi produserer.

Hva er det beste og verste med å være fisker?

– Det beste med å være fisker er faktisk lønna. Det er ikke til å stikke under en stol at vi tjener godt, selv om det er hardt arbeid. Så trives jeg med gode kameratskapet om bord. Men det harde arbeidet kjennes på kroppen, og det kan bli lange dager. Vi jobber 6 timer på og 6 timer av kontinuerlig i 4-5 uker.

Hva gjør du på friturene?

– Jeg er ganske aktiv, og er nesten avhengig av adrenalin! Jeg driver blant annet med fjellklatring, downhill sykling, kjører MC, offroad med Jeep, dykker og går toppturer både sommer og vinter. Så reiser jeg mye. Jeg har vært på de fleste kontinenter, både Asia, USA og Afrika. Derfor er det blitt veldig mange flotte opplevelser.

Hvis du ikke hadde blitt fisker, hva tror du at du hadde jobbet med?

– Jeg ville holdt på med folk, kanskje vært lærer. Kjenner at jeg liker tanken på å hjelpe folk på en eller annet måte.

Hva er din drømmeferie, og hvorfor?

– Jeg har egentlig ingen drømmeplass, men har lyst til å oppdage hele verden. Jeg er interessert i gammel mayakultur, og generelt gamle kulturer. Jeg er egentlig litt spirituell, litt alternativ kanskje. Jeg tror på at det finns flere dimensjoner. Du har kanskje hørt om det tredje øyet? Jeg er opptatt av at alle skal få leve sitt eget liv.

Så er jeg opptatt hva jeg putter i meg. E-stoffer og tilsetningsstoffer er jeg oppmerksom på, og prøver å unngå så langt det er mulig. Jeg har sansen for lette dietter, naturlige produkter og rawfood. Men livretten min er torsk da.

Min livsfilosofi er å oppleve alt som er godt.

Fra Eriels eget fotoalbum