Administrerende direktør i Norges sjømatråd, Renate Larsen, var snorklipper under lanseringa av dataspillet Fishing: Barents Sea.

Lars H. Doksæter, Screen Story

Hermes inntar spillverdenen

I dataspillet Fishing: Barents Sea kommer du tett på livet som fisker. Hermes er stolt samarbeidspartner til spillet som så langt er solgt i 70.000 eksemplarer til 10 forskjellige land.

– Vi syns dette er en kjempemulighet til å få lov til å nå ut til et nytt publikum, sa daglig leder i Hermes, Jan Roger Lerbukt, til NRK etter lanseringa.

I nesten fem år har nordlendingen Gøran Myrland og Jørgen Manke i Misc Games jobbet for å realisere drømmen om et fiskesimulatorspill for spillentusiaster over hele verden. Jobben er nå ferdigstilt, og spillet ble lansert og formelt avduket i våre lokaler i Kystens Hus onsdag 7. februar. Administrerende direktør i Norges sjømatråd, Renate Larsen, sto for selve avdukinga. Til stede var representanter fra distributøren Astragon, utviklere, samarbeidspartnere og andre gjester. Media var også invitert.
Se NRK Troms sitt innslag om spillet

Plottet i Fishing: Barents Sea starter i Hammerfest, hvor man arver en sjark etter bestefar. Utover i spillet avanserer man til større båt og mer fisk. Hermes er selve rosinen i pølsa.

Sammen med Scanmar har vi bidratt som konsulenter og sponsorer til spillet, mens Norges Råfisklag og Nærings- og fiskeridepartementet har bidratt med pris- og kvoteoversikt.

Les mer om Fishing: Barents Sea på deres egen nettside. Let the game begin!