Marius Fiskum

Hermes styrker satsingen på opplevelser og reiseliv -STILLINGEN ER BESATT-

15. februar starter Cecilie Nøstvik i en nyopprettet stilling i Hermes, som leder for utvikling av reiselivs- og opplevelseskonsepter. Hun gleder seg til å videreutvikle det som allerede er på plass – og ikke minst å se etter nye muligheter i framtidens reiseliv.

Hermes var godt i gang med ulike turer og opplevelsestilbud med Hermes II, båten rederiet startet med i 1952, da koronaen stakk kjepper i propellen i mars 2020. Etterspørselen forsvant over natten, slik at det ikke lot seg gjøre å holde tilbudet i gang. Driften ble tatt opp igjen i sommersesongen og vedvarte til september. Da stoppet tilflyten av gjester helt opp, og vi måtte nok en gang sette aktivitetene på pause.

Nye utfordringer og nye muligheter

Samtidig som vi måtte erkjenne at bunnen av markedet falt ut, hadde vi erfart at potensialet for økt aktivitet med Hermes II åpenbart var til stede. Nye ideer var også på beddingen, så vel i Tromsø som i rederiets hjemkommune Loppa, men disse ideene trengte mer utforskning og kjøtt på beinet før de eventuelt kunne settes ut i livet. Spørsmålene sto i kø: Er produktene liv laga? Hvordan vil markedet være etter korona? Hvem er de nye gjestene? Hvor kommer de fra? Og hva ønsker de å oppleve?

Og det er her Cecilie kommer inn med sin kompetanse og lange erfaring innenfor reiseliv, opplevelser og arrangementsbransjen. Hun er utdannet innen reiselivsadministrasjon ved Norsk hotellhøyskole, og kommer fra stillingen som daglig leder i Tromsø Safari AS.

– Dette utviklingsprosjektet i Hermes trigget meg virkelig. Den spennende koblingen mellom fiskeri og reiseliv, som allerede er i gang gjennom Hermes II og formidlingen av båtens historie og nordnorsk kystkultur, åpner mange nye muligheter.

Cecilie utdyper:

– At en fiskeribedrift ønsker å tenke nytt og formidle sin egen og kystens historie gjennom å tilby ulike opplevelser, gjorde meg nysgjerrig. Etter gode samtaler med ledelsen, kjente jeg fort at dette fristet. I Tromsø er det allerede rigget for saktegående, historiefokuserte båtturer og mer hurtiggående alternativer. Når bedriften også har en del bygninger og eiendom i Bergsfjord og Sør-Tverrfjord i Loppa, er det mye reiselivspotensial å utforske også der. For meg, med min bakgrunn, er dette en særdeles spennende utfordring.

Gleder seg til å komme i gang

– Det skal bli artig å komme i gang. Jeg ser for meg mange spreke idédugnader, men også mye hardt arbeid. Mulighetene er mange, men de må analyseres og utredes nøye før vi kan se om de er levedyktige i en ny markedssituasjon – og ikke minst om de er økonomisk og miljømessig bærekraftige. Dette blir en fin balansegang mellom å utforske med åpent sinn og samtidig være analytisk og nøktern. Her vil jeg virkelig få bruk for erfaringen og kunnskapen jeg har med meg fra mange ulike posisjoner i reiselivet.

Jeg ser fram til min første dag på kontoret. Da er det bare å kaste loss og navigere seg fram dit vi kan få mest mulig vind i seilene, avslutter Cecilie Nøstvik, vår nye reiselivsutvikler.

Vi hiver oss på båtterminologien og ønsker Cecilie velkommen om bord!

 

Foto: Lars Åke Andersen
Foto Bergsfjord: Morten Christensen
Foto: Hermes AS