Jan Roger Lerbukt og Signor Antonsen fra Hermes.
Jan Roger og Signor fra Hermes satt i juryen under fylkesmessa for elevbedrifter i Troms.

Imponert over unge entreprenører

Jan Roger og Signor fra Hermes satt i to ulike juryer under fylkesmessa for ungdomsbedrifter arrangert av Ungt Entreprenørskap Troms. – Vi er dyktig imponert over ungdommen, er konklusjonen.

Elevbedrifter fra Troms møttes til fylkesfinale på Jekta storsenter i Tromsø tirsdag 21. mars. Daglig leder Jan Roger Lerbukt og kommunikasjonssjef Signor Antonsen fra Hermes bidro som jurymedlemmer under arrangementet, Jan Roger i juryen for beste ungdomsbedrift, og Signor i juryen for beste yrkesfaglige bedrift.

– For oss er det viktig å være til stede der utdanning og rekruttering skjer. Dette for at ungdommen skal få en bedre forståelse for fiskeri, som bare blir viktigere og viktigere i fremtida. Innovasjon er også viktig, og vi ser ofte nye idéer og tanker fra ungdommen, forklarer Jan Roger.

I tillegg til å sitte i juryen, holdt han en bedriftspresentasjon av Hermes for samarbeidspartnerne under fylkesmessa.

Privilegert som får jobbe med ungdommen

Det ble delt førsteplass under årets fylkesmesse, mellom WiFrii UB og Trash IT UB. WiFrii UB skal representere Troms under Norgesmesterskapet for ungdomsbedrifter i Lillestrøm senere i år. 

Dette er ikke første gang Hermes samarbeider med Ungt Entreprenørskap. I november i fjor var Jan Roger og Signor både veiledere og jurymedlemmer under Nordnorsk Innovasjonscamp. Skoleelever fra Nordland, Troms og Finnmark konkurrerte da om gode innovasjonsløsninger mot fiskerinæringa. I den nasjonale konkurransen stakk Arctic Whitefish fra Nord-Troms av med førsteplassen, med laget fra Nordland hakk i hæl.

– Vi er privilegert som får lov til å jobbe med unge på denne måten, sier Signor, og legger til at de har elever og lærlinger om bord på Hermes så ofte som det lar seg gjøre.

– Det er et samfunnsansvar vi har.