Asgeir Tangen, fabrikksjef på Hermes
Asgeir Tangen er fabrikksjef om bord på Hermes, og har ansvar for at produksjonen går sin gang, med fokus på kvalitet, matsikkerhet og HMS.

Marius Fiskum

Lyse framtidsutsikter for fiskerinæringa

Fabrikksjef Asgeir Tangen er optimist på fiskerinæringas vegne, og gleder seg over å få være med å bidra til at verden får tilgang til god og sunn mat, fra et godt forvalta og bærekraftig fiskeri.

En fiskebåt er ikke mye verdt uten et dyktig mannskap. Våre kompetente og erfarne medarbeidere er derfor selve kjernen i vår virksomhet. Nå har vi lyst til å la omverdenen bli litt kjent med noen av de flotte folkene som jobber hos oss. 

Fabrikksjef Asgeir Tangen bor i Molde, men er oppvokst på Aukra. Han har vært en del av mannskapet på Hermes i snart 5 år.

– Før det jobbet jeg sammen med min gode kollega Wolfgang på Hopen. Da den ble solgt reiste Wolfgang på Hermes. Der trengte de fabrikksjef, så han snakket med Åsmund som er skipper om bord, og Åsmund ringte meg. I mitt «tidligere liv» jobbet jeg for det Kjell Inge Røkke-eide American Seafood i 22 år. Der var vi borte i 3-4 måneder av gangen, alt var større enn her hjemme, båtene, produksjonen, og det var flere kulturer om bord, sier han.

Hvilke arbeidsoppgaver har du om bord på Hermes?

– Jeg er fabrikksjef, som vil si at jeg har ansvar for at produksjonen går sin gang, med fokus på kvalitet, matsikkerhet og HMS. Dagene går også med til vedlikehold av fabrikk og utstyr, og nødvendig dokumentasjon.

Hva er det beste med å være fisker?

– Vi har kort vei fra køya til arbeidsplass, god inntekt, jobben er prestasjonsbasert, og vi har gode friordninger. På den andre siden er vi lenge borte fra familien, og det kan være vanskelig å planlegge. Man går glipp av en del.

Hva gjør du på friturene?

– Først og fremst tilbringer jeg tid med familien. Jeg har kone og en sønn fra et tidligere forhold, han er 29 år nå. Så har jeg en på 9, 18 og 22 år, og et flott lite barnebarn. Jeg går en del på ski om vinteren, langrenn og alpint, og fjellturer om sommeren. Så har vi båt og hus på Ona, som vi prøver å bruke så ofte vi kan. I tillegg blir det litt reising på ferier og opplevelsesturer, og litt motorsykkelkjøring. Jeg har en Honda 1100 XX som jeg kjører rundt på.

Hvordan ser du på framtida for yrket ditt?

– Den ser vel egentlig ganske lys ut. Næringa er i oppsving. Å få være med på å bidra til at verden får tilgang til god og sunn mat, fra et godt forvalta og bærekraftig fiskeri, er slett ikke feil.

Hvis du ikke hadde blitt fisker, hva tror du at du hadde jobbet med?

– Tja, det er ikke godt å si. Jeg er ganske glad i tall, så kanskje noe med økonomi? Eller kanskje en annen jobb til sjøs?

Fra fotoalbumet til Asgeir