Høsten 2016 hadde vi besøk fra Sørøyrocken om bord på Hermes.

Marius Fiskum

Sammen skaper vi liv på kysten

Sørøyrocken er over for i år. Den ekte og autentiske festivalen på Sørøya i Finnmark har vært en viktig del av vårt samfunnsengasjement de siste årene.

For tredje året på rad har Hermes vært samarbeidspartner til Sørøyrocken. Festivalen arrangeres på Sørvær, et levende fiskevær med rundt 250 fastboende.

– Sørøyrocken er en festival litt utenom det vanlige, og bidrar til å skape liv langs kysten. Vi opplever festivalen som utrulig proff og veldrevet, og syns det er ekstra artig at hele bygda bidrar med godt humør, sier daglig leder Jan Roger Lerbukt om det langvarige samarbeidet med festivalen ytterst i havgapet i Finnmark.

Hermes II som konsertscene

Under årets festival var Hermes II en sentral brikke. Flere av festivalartistene holdt konsert om bord på den gamle, ærverdige båten. Dagny spilte en liten intimkonsert for noen utvalgte. Petter Karlsen spilte to dager, mens Sondre Justad spilte inn en musikkvideo om bord.

– Under konsertene vi hadde under fuglefjellet satt flere og gråt av stemningen. Det er helt sant, forteller kommunikasjonssjef Signor Antonsen.

På Facebook kan du se konserten Dagny holdt på Hermes II

I tillegg gikk Hermes II turer med festivalgjester og andre besøkende.

– Hermes II ble utrulig godt tatt imot, og vi hadde mange nysgjerrige om bord som både ville se båten, og faktisk flere som hadde tilknytning til den. Noen hadde jobbet der, og andre hadde fedre som hadde jobbet om bord, sier Antonsen.

I år som tidligere år ser vi i Hermes tilbake på Sørøyrocken som en flott opplevelse med godt vær, stor interesse for kyst og kultur, og masse glade folk.

Les mer om vårt samfunnsengasjement i årsrapporten for 2016