Ørjan Johansen fra Sørkjosen i Troms er ny stuert om bord på Hermes.

Marius Fiskum

Stor suksess med stillingsannonse på Facebook

Vi fikk inn 160 søknader da vi søkte etter ny stuert via Facebook tidligere i høst.

I Hermes mottar vi mellom én og to jobbsøknader hver dag. Dette er vi som rederi veldig glad for, samtidig som vi dessverre må si nei til de fleste siden vi sjelden har ledige stillinger. 

Tok tempen på jobbmarkedet

Da vi i høst skulle søke etter ny stuert, kunne vi ha gjort det enkelt og plukket direkte fra søknadsbasen vår med mange gode kandidater. Samtidig syns vi det kunne være en god øvelse å ta temperaturen der ute, og se hvor interessant stillingen ville være i arbeidsmarkedet. Vi lagde derfor en stillingsannonse på vår egen nettside, og delte den på Facebook. Responsen var overveldende!

Annonsen ble delt 80 ganger, og nådde ut til over 50.000 personer på Facebook – og det uten at vi betalte ei krone for å fremme innlegget. I overkant av 4000 personer klikket seg inn på annonsen på vår nettside, men viktigst av alt: Vi fikk inn 160 søknader. 

Gode søkere

I søknadsbunken var det søkere fra fiskebåter, offshore, Hurtigruten, danskeferga, og gourmetkokker fra de fineste restauranter som aldri hadde vært på havet før. Noen nyutdannede kokker sendte også inn inspirerende og kjempemotiverende søknader. For oss var det viktig å lese alle søknadene, som inneholdt en fin miks av formuleringer som var dønn seriøse, noen lett humoristiske, mens andre valgte å fatte seg i korthet. 

Etter en lang og grundig prosess fant vi personen vi lette etter. Ørjan Johansen fra Sørkjosen i Troms trakk det lengste strået, og ble ansatt. Med mange års erfaring fra fiskebåt og offshore og med gode referanser, hadde han etter vår vurdering den beste forutsetningen for å lage den gode og næringsrike maten mannskapet fortjener.

Viktig jobb

For stuerten på en båt har ikke bare som oppgave å lage mat. Han er den alle møter uansett hvilket skift de er på, han sprer humør, og er avgjørende for at mannskapet skal føle seg nesten som hjemme, med god tradisjonsrik mat som de er vokst opp med.

Derfor setter vi umåtelig pris på, og takker alle som søkte og viste interesse for jobben om bord. Mat er kultur, humør og energi, og mye av det kommer fra fisken vår.