– Jeg trives veldig godt om bord, vi har et veldig godt miljø, og maten er god. Når vi er så mange uker på havet i lag, blir vi godt kjent med hverandre, sier fisker Brian Kjærbech om hverdagen på Hermes.

Marius Fiskum

Stortrives som fisker

Brian Kjærbech trives med den hektiske arbeidshverdagen som fisker, og kunne ikke tenke seg å bytte bort livet på havet med en vanlig 8-16-jobb.

En fiskebåt er ikke mye verdt uten et dyktig mannskap. Våre kompetente og erfarne medarbeidere er derfor selve kjernen i vår virksomhet. Nå har vi lyst til å la omverdenen bli litt kjent med noen av de flotte folkene som jobber hos oss. 

27 år gamle Brian Kjærbech er oppvokst på Færøyene, men bor nå på Ørsta sammen med samboeren Sunniva og dattera deres på 17 måneder.

– Jeg har jobbet på Hermes i rundt et år. Før det var jeg fabrikkformann på tråleren Hopen i ti år, forteller Brian.

Hvilke arbeidsoppgaver har du om bord på Hermes?

– Jeg jobber som fisker, men har også fungert som fabrikkformann. Jobben min består av å produsere og få god kvalitet av fisken, og å vedlikeholde utstyret.

Hva er det beste med å være fisker?

– Det beste med å være fisker er at det er god lønn, og så liker jeg at det er hektisk. Jeg har ikke sansen for 8–16-jobb. Jeg trives veldig godt om bord, vi har et veldig godt miljø, og maten er god. Når vi er så mange uker på havet i lag, blir vi godt kjent med hverandre, svarer Brian, og legger til:

– Det verste med å være fisker er å være borte fra familien. Det er verst dagen man drar og et par dager. Så gir det seg litt etter hvert. Heldigvis har vi Internett og TV om bord, så jeg har god kontakt med familien og omverdenen. Jeg bruker Facetime mye, og har daglig kontakt med de hjemme.

Hva gjør du på friturene?

På friturene er jeg mest sammen med dattera og kjæresten, men jeg liker også å skru bil. Og så liker jeg oppussingsprosjekter. Jeg er glad i å snekre.

Hvis du ikke hadde blitt fisker, hva tror du at du hadde jobbet med?

Hvis jeg ikke hadde blitt fisker, ville jeg jobbet med noe innen mekanisk eller automatikk.

Fra Brian sitt fotoalbum