Marius Moe, fisker på Hermes.
Marius Moe jobber i fabrikken på Hermes, i fryserommet og på dekk, og forteller om en variert arbeidshverdag.

Marius Fiskum

Variert hverdag som fisker

Er du nysgjerrig på livet som fisker? Møt Marius Moe, som forteller om både fordeler og ulemper med det som av mange anses som verdens tøffeste jobb.

En fiskebåt er ikke mye verdt uten et dyktig mannskap. Våre kompetente og erfarne medarbeidere er derfor selve kjernen i vår virksomhet. Nå har vi lyst til å la omverdenen bli litt kjent med noen av de flotte folkene som jobber hos oss. 

27 år gamle Marius Moe fra Ørsta har jobbet på Hermes de siste 7 årene.

– Før det jobbet jeg på et lakseoppdrett som het Vartdal fiskeoppdrett. Min far drev fiskebutikk. Da lå fiskeryrket ganske nært for min del, forteller han.

Hvilke arbeidsoppgaver har du om bord? 

– Om bord på Hermes jobber jeg i fabrikken, i fryserommet og på dekk. Det er variert arbeid.

Hva er det beste og verste med å være fisker? 

Det beste er pengene. Vi tjener godt, og har samtidig mye fritid, 5-6 uker av gangen. Jeg trives også veldig godt med folkene om bord, det er en kjekk gjeng, sier Marius, og fortsetter:

– Hvis jeg skal nevne noen ulemper med å være fisker, må det være at vi er lenge borte, og går glipp av en del som de på land får være med på. Det er også et tungt yrke, så man kjenner det i muskler og ledd. I dårlig vær kan det være utfordrende å få sove. Så er det selvfølgelig overgangen når man går om bord og kommer hjem. Man må skifte døgnrytme.

Hva gjør du på friturene? 

– På fritida trener jeg en del, er med kompiser og gjør vanlige ting. Jeg liker å reise. Jeg var nettopp på Færøyene, og besøkte kollegaer der. Så har jeg kjøpt meg båt som jeg bruker en god del, og går også en del fjellturer. Etter hvert har jeg lyst å ta videreutdanning, så får vi se hva det kan bli.

Fra fotoalbumet til Marius